Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2006

Ο νέος δίσκος της Loreena Mc Kennitt : "An ancient muse"


«Πες μου, Ω Μούσα, γι’ αυτούς που ταξίδεψαν πέρα μακριά»


Η Loreena McKennitt παρουσιάζει τον 7ο δίσκο της, τον τελευταίο καρπό ενός έργου που η ίδια περιγράφει ως «συλλογή μουσικών ταξιδιωτικών διηγημάτων», παραπέμποντας εύλογα στο διαχρονικό έπος του Ομήρου, Οδύσσεια.

Αυτή τη φορά, το ταξίδι την οδηγεί σε αναζήτηση των μονοπατιών που ακολούθησαν οι Κέλτες στα βάθη της Ανατολής, από τις πεδιάδες της Μογγολίας έως το βασίλειο του Μίδα και τη βυζαντινή αυτοκρατορία.
Καθοδόν, η McKennitt καταπιάνεται με τις έννοιες της πατρίδας, του ταξιδιού σε όλες του τις μορφές, της ανάμειξης των πολιτισμών που έχει σημαδέψει την ανθρώπινη ιστορία, τη σύγκρουση και την ελπίδα.

Ο δίσκος, ο οποίος ηχογραφήθηκε στη Real World Studios με τη συμμετοχή πληθώρας αναγνωρισμένων μουσικών, προσφέρει έναν ανεκτίμητο θησαυρό μουσικών οργάνων, από την άρπα, το hurdy-gurdy και το ακορντεόν, έως το ούτι, τη λύρα, το κανονάκι και τη σκανδιναβική νικελάρπα.
Το Caravanserai, με τους σαγηνευτικούς του ρυθμούς και τις επιρροές από το Δρόμο του μεταξιού,
το Penelope’s Song, ένας παιάνας στο όνομα της ακλόνητης αγάπης,
η μουσική σκηνογραφία της Loreena για το ποίημα του Sir Walter Scott "The English Ladye and The Knight", είναι μερικά από τα δυνατά σημεία του δίσκου.
Όλα μαζί, τα εννέα τραγούδια του An Ancient Muse συνθέτουν ένα μωσαϊκό ανθρώπινων ιστοριών, τόσο μοναδικών όσο και αξέχαστων.

******


Πάρτε μια γεύση από αυτό το καταπληκτικό μουσικό αριστούργημα, από αυτό το μουσικό ταξίδι με την ethnic μουσική να κυριαρχεί συνοδευόμενη από την καταπληκτική φωνή της Loreena:


http://www.quinlanroad.com/ecard/ecard-eng.html




http://www.quinlanroad.com/ecard/ecard3-eng.html


Το επίσημο site της Loreena Mc Kennitt είναι το http://www.quinlanroad.com/
το οποίο υπάρχει σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά!
Δείτε εδώ το Caravanserai από το νέο δίσκο:
Loreena McKennitt - Caravanserai (Live @ Alhambra 2006)


doctor

Δεν υπάρχουν σχόλια: